Tudod, honnan származik a bank szavunk? Nem ijedsz meg a hiperinflációtól?

Készülj fel, mert tudásod most laptopot, vagy okostelefont, vagy pénznyereményt érhet!

Jelentkezz az „EGYETEMISTA” vagy a „KÖZÉPISKOLÁS” korosztályba és mérd össze tudásod másokkal az MNB Pénzmúzeum és BCE-MNB Tanszék BankCode közös vetélkedőjében!

A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A feladatokat is együtt oldhatjátok meg, sőt, a középiskolásokat felkészítő tanár is segíti.
Banktörténeti kérdések és feladatok mellett a kreatív probléma megoldásban is helyt kell majd állnotok, de a felkészüléshez szükséges összes háttéranyagot a Magyar Nemzeti Bank ingyen biztosítja számotokra.
A felkészítő tanárokat is díjazzuk, a legaktívabb iskola pedig egy projektorral lesz gazdagabb!
A nagyszabású pénzügyi vetélkedőt a Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszéke rendezi!

A HÁROM FORDULÓ

VÁLOGATÓ

2019. március 20.
65 perces online teszt

A verseny három fordulóból áll. A válogató során csapatoddal egy online feladatsort oldotok majd meg az interneten. A két korosztály különböző szintű kérdéseket kap.

ELŐDÖNTŐ

2019. április 10.
Magyar Nemzeti Bank
Teátrum terme

Az elődöntőbe csak a legjobb 9 egyetemista csapat és a legjobb 9 középiskolás csapat juthat. Az elődöntőre a Magyar Nemzeti Bank nagyelőadójában kerül sor, ahol az MNB szakértői és vezetői előtt egy előre megadott izgalmas problémára, kérdéskörre kell saját megoldásotokat prezentálnotok.

DÖNTŐ

2019. április 25.
Bölcs Vár a Budai Várban

Innen a döntőbe a legjobb 3 egyetemista és a legjobb 3 középiskolás csapat kerül. A döntő egy igazán különleges helyszínen a Budai Várban, a Bölcs Vár épületében kerül megrendezésre.

INGYENES FELKÉSZÍTŐ ANYAGOK

A verseny három fordulóból áll. A válogató során csapatoddal egy online feladatsort oldotok majd meg az interneten. A két korosztály különböző szintű kérdéseket kap.

• Minden regisztrált csapatnak az MNB biztosítja a „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című könyv digitalizált változatát. A könyvet a regisztráción kapott linken tölthetitek le.

• A Bölcs Várban látható „Királyok pénze. Budavári pénzverés a középkorban” kiállítással kapcsolatos kérdésekre is számíthatnak a döntősök, plusz pontért. A kiállítás ingyenesen megtekinthető, minden nap 10 óra és 18 óra között, valamint a Döntő napján tárlatvezetést is tartunk.
További információ: http://bolcsvar.hu/

ÉRTÉKES NYEREMÉNYEK

Az utolsó fordulóba jutott 3-3 csapat közül a döntőben nyújtott teljesítmény és eredmény alapján kerülnek ki a díjazottak.

KÖZÉPISKOLÁSOK VERSENYE

1. helyezett
A csapat mindhárom tagja és a felkészítő tanár is fejenként egy HP Pavilion x360 arany színű (vagy azzal azonos értékű) Notebookot, valamint fejenként 20.000 forint értékű könyvutalványt és 1 db „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című szakkönyvet nyer.

2. helyezett
A csapat mindhárom tagja és a felkészítő tanár is fejenként egy Apple Ihone 7 32 GB arany színű (vagy azzal azonos értékű) okostelefont, valamint fejenként 20.000 forint értékű könyvutalványt és 1 db „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című szakkönyvet nyer.

3. helyezett
A csapat mindhárom tagja és a felkészítő tanár is fejenként egy Samsung Galaxy A8 (2018) 32 GB arany színű (vagy azzal azonos értékű) okostelefont, valamint fejenként 20.000 forint értékű könyvutalványt és 1 db „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című szakkönyvet nyer.

EGYETEMISTÁK VERSENYE

1. helyezett
A csapat mindhárom tagja fejenként nettó 350.000 forintot, valamint 1 db „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című szakkönyvet nyer.

2. helyezett
A csapat mindhárom tagja fejenként nettó 275.000 forintot, valamint 1 db „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című szakkönyvet nyer.

3. helyezett
A csapat mindhárom tagja fejenként nettó 200.000 forintot, valamint 1 db „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című szakkönyvet nyer.

ISKOLÁK VERSENYE

A legtöbb csapatot mozgósító középiskola nyereménye egy Acer H6518BD Projektor és egy Acer MWA3 WirelessCAST adapter.

VÁLASZOLJ 11 QUIZ KÉRDÉSÜNKRE!

Az indítás gombra kattinva elkezdheted a tesztet.
De vigyázz, tudásod mellett az időd is mérjük!

JELENTKEZÉS A VETÉLKEDŐRE

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
2019. MÁRCIUS 15. ÉJFÉL
Nap
0
-31
-3
Óra
-1
-2
Perc
-3
-4
Másodperc
-5
-3

A versenyre középiskolás és egyetemista korcsoportban, 3 fős csapattal nevezhettek, a feladatokat is együtt oldhatjátok meg. A középiskolásokat felkészítő tanár is segíti, az egyetemisták maguk közül választanak csapatkapitányt. A regisztráció részletes feltételeit megtaláljátok a Versenyszabályzatban.
A VERSENYSZABÁLYZAT ITT ELÉRHETŐ.

Középiskolás korosztály

A 3 fős csapatoknak egy-egy felkészítő tanár regisztrálása is kötelező. Az alábbiakra lesz szükséged, hogy regisztrálni tudj:

– „középiskolás” korosztály
– 3 versenyző neve, iskolája, évfolyama
– felkészítő tanár neve, iskolája, elérhetősége
– mi a csapatnevetek?

Egyetemista korosztály

Válasszatok egy csapatkapitányt a 3 fős csapatból, aki kapcsolattartó lesz. Az alábbiakra lesz szükséged, hogy regisztrálni tudj:

– „egyetemista” korosztály
– 3 versenyző neve, egyetem, szak, évfolyam
– ki lesz a csapatkapitány? mi az elérhetősége?
– mi a csapatnevetek?

fb-cover

KÖZÖSSÉG ÉS HÍREK

Szeretnél értesülni a versennyel kapcsolatos eseményekről? Akkor feltétlenül csatlakozz az esemény Facebook oldalához és biztosan nem maradsz le semmiről! Időben tájékoztatunk a fordulók időpontjáról és a kupával kapcsolatos eredményekről, valamint érdekes cikkeket, háttérinformációkat is olvashatsz az oldalon.

SZERVEZŐK

A Pénzmúzeum versenyt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszékének (MNB Tanszék) közös szervezésében rendezzük meg. A szakmai hátteret és a kérdéseket az MNB és az MNB Tanszék biztosítja a versenyhez.

KAPCSOLAT

A Versenyre vonatkozó részletek, jelentkezési feltételek,
valamint adatkezelési tájékoztató megtalálható a jelen oldalon található Versenyszabályzatban!

Ha javaslatod, észrevételed, kérdésed vagy ötleted van,
bátran írj nekünk a  bankcodeverseny@mnb.hu címre!

I