Ön ezen az oldalon van:Pénzmúzeum versenyek

Pénzmúzeum versenyek

bankcode-aloldal.png

BankCode 2020

Az először 2019-ben megrendezett, nagy sikerű Bank/Code tanulmányi verseny a jövőben is folytatódik.

Hogyan hozzunk jó gazdasági döntéseket? Hol érdemes pénzünket tartani? Mire jó a bankkártya? Milyen kockázatok merülhetnek fel egy befektetés során? Milyen szolgáltatásokat kaphatunk a bankoktól? Hogyan működik a pénzügyi rendszer?

Ha érdekelnek ezek a kérdések és szívesen összemérnéd tudásodat a korosztályoddal, a BankCode versenyt Neked találták ki! A pénzügyi kérdések és feladatok mellett kreatív problémamegoldásban is próbára tehetitek magatokat, a felkészüléshez szükséges összes háttéranyagot a Pénziránytű Alapítvány ingyen biztosítja számotokra.

Az évente megrendezésre kerülő versenyre csapatokban tudtok jelentkezni, tudásotokat pedig értékes nyereményekre válthatjátok.

Hogy ne maradjatok le a lehetőségről, kövessétek figyelemmel a Pénzmúzeum facebook oldalát!

olimpia-aloldal.png

Közgazdasági Olimpia

Közgazdasági Olimpia: Országos döntő időpontja: 2020. szeptember 12., Bölcs Vár

A 2016-ban Csehországból induló kezdeményezés Szlovákia után immár Magyarországon is elérhetővé vált. A verseny célja, hogy a középiskolások számára játékos tanulási lehetőséget biztosítson, melynek során bővíthetik közgazdasági-pénzügyi ismereteiket, a legjobbak értékes nyereményekben is részesülhetnek. Mindezen túl, az egyes országok legjobb diákjai egymással is összemérhetik tudásukat a nemzetközi döntőben!

A Közgazdasági Olimpia célja, hogy hatékonyan támogassa a középiskolások körében a közgazdasági-pénzügyi ismeretterjesztést. A verseny nyitott minden középiskolás diák számára, így játszva tanulhatnak fontos ismereteket. A verseny további célkitűzése, hogy megtalálja a jövő tehetséges közgazdászait, és támogassa szakmai fejlődésüket. A KO során a diákoknak olyan szakértőkkel van lehetőségük megismerkedni, akik inspirálni és támogatni tudják a pályafutásukat a későbbiekben.

Pénzmúzeum

Magyar Nemzeti Bank

Pénzmúzeumért és Látogatóközpontért felelős osztály

Eiffel Palace Irodaház

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

+3614282600

penzmuzeum@mnb.hu