Ön ezen az oldalon van:Pályázatok

Pályázatok

Pénziránytű Alapítvány Kisfilmpályázat:
A Pénziránytű Alapítvány az elmúlt évek fejlesztéseinek sikereire építve újból meghirdeti kisfilm pályázatát, a középiskolás diákok tudatos pénzügyi gondolkodásának erősítése jegyében.

PénzOkos Kupa:
A Pénziránytű-BankVelem program keretében szervezett pénzügyi tudásversenyen felső tagozatos általános iskolás diákok indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny három online fordulóból, egy megyei online fordulóból és egy regionális, valamint egy országos döntőből áll, ahová végül a kilenc legjobb csapat jut be. A versenyző diákok a helyes válaszokért cserébe értékes OkosPontokat is kapnak PontSzámlájukra. A PénzOkos Kupa döntője várhatóan a Magyar Nemzeti Bankban, neves zsűri előtt zajlik majd – értékes okoseszköz díjakért.

Pénzmesterek:
A Pénzmester verseny célja, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése, ezen belül különösen az öngondoskodás megismertetése és egyéb alapszintű pénzügyi témák bemutatása révén élményszerűen, interaktív módon adja át az ismereteket a diákoknak, legyenek bárhol az országban. Online megmérettetésként bárhol, ahol internetkapcsolat és egy világhálóhoz csatlakozni képes gép elérhető (saját eszköz, iskolai számítástechnika labor eszköze, könyvtári, közösségi házi eszközök) a versenyző regisztrálhat, tanulhat és játszhat. Célunk a pénzügyi tudatosság növelése, hasznos információk eljuttatása. Fejleszd a tudásodat, és legyél te is Pénzmester!

Részvényfutam:
Ha már unod a Monopoly-t, ha Te szeretnél lenni a következő tőzsdecápa, és ha már elmúltál 14 éves – a BÉT Részvényfutamot neked találták ki!

Magyar Államkincstár Mestervideó pályázata:
A korábbi pályázat sikerére való tekintettel, a Magyar Államkincstár második alkalommal hirdette meg országos pályázatát, MesterVideó néven. A feladat során elmondhattad, mire költenéd a Babakötvény megtakarításod, vagy megmutathattad, hogyan váltanád ki a készpénz használatát. Fődíjként 150 000 Ft értékű üdülési utalványt és egyéb értékes ajándékutalványokat lehetett nyerni. Kövesd figyelemmel a verseny oldalát, hogy a következő verseny időpontjáról időben értesülj!

Nagy Diák Pénzügyes Teszt:
Ha érdekelt vagy a pénzügy és a gazdaság világában, akkor ez most Neked szól! Az immár második, három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt első szakasza online zajlik, az itt legjobb eredményt elérő diákok pedig a későbbi fordulókba kapnak bejutási lehetőséget. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt! Figyeld az oldalt, bizonyítsd az ügyességed, légy sikeres és pénzügyes!

Tőzsdejáték:
A „Tőzsdejáték középiskolásoknak” hazánk leghosszabb múlttal rendelkező pénzügyi versenye és az egyetlen, kifejezetten a pénzügyi befektetésekre fókuszáló verseny, mely a középiskolásokat szólítja meg. Kövesd a verseny oldalát és figyeld a verseny alakulását, hogy jövőre Te is a döntősök sorában állhass!

Pénzmúzeum

Magyar Nemzeti Bank

Pénzmúzeumért és Látogatóközpontért felelős osztály

Eiffel Palace Irodaház

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

+3614282600

penzmuzeum@mnb.hu