Ön ezen az oldalon van:Látványtervek

FEDEZZE FEL A PÉNZMÚZEUMOT!

MEGÉRKEZTEK A LÁTVÁNYTERVEK!

Megtízszerezve korábbi méreteit a Pénzmúzeum 4 emeleten és közel 2400 négyzetméteren várja majd a látogatókat. A kiállítás a pénz öt funkcióján keresztül vezeti be a látogatókat a pénzügyek és a gazdaság világába, egészen a Kincstárig, ahol valódi aranytömböt érinthetnek és emelhetnek meg az érdeklődők.

A tervezés során az élményalapú oktatás és a nemzetközi múzeumpedagógia legújabb eredményeire támaszkodtunk: a látogatók életközeli helyzetekbe helyezkedve, interaktív módon fedezhetik fel a gazdasági folyamatok működését, a pénzhasználat alapszabályait, látványos szimulációk részeként érthetik meg a jegybankok szerepét a világban. Rengeteg interaktív felülettel, játékkal készülünk: az 58 lenyűgöző installáció és közel 2000 műtárgy tartalmas és szórakoztató vizsgálatát egy olyan átívelő játék köti majd össze, amelyben virtuális vagyont gyűjthetnek a látogatók. A virtuális vagyont később ajándékokra válthatják, vagy befektethetik, gyarapíthatják.

A numizmatika szerelmeseire is gondolunk, a pénztörténet mellett bemutatjuk a Magyar Nemzeti Bank rendkívüli numizmatikai gyűjteményének legszebb darabjait is.

Az alábbi tervrajzon felfedezhetjük az Pénzmúzeum tervezett belső tereit: a föld alatt megbújó aranybányától indulva, lifttel utazunk fel a második emeletre, ahol szembesülünk azzal, hogy valaminek az értékét nem is olyan könnyű megmérni. Tovább haladva az árucsere és kereskedés rejtelmeibe kóstolhatunk bele. A következő teremben megtapasztalhatjuk az infláció és árstabilitás szerepét és kipróbálhatjuk, hogy mi milyen jegybankárok lehetnénk. Lesétálva a földszintre a tőzsde világát és a pénz globális mozgását követhetjük le. Végül a kincstárba érve a magyar történelmi gazdagságról, az aranyról és aranytartalékokról tanulhatunk – egészen közelről, megérintve és megemelve egy bő 10-12 kilogrammos aranytömböt.

A Pénzmúzeum természetesen akadálymentes lesz, mindenkit szeretettel várunk majd a nyitás után!

Pénzmúzeum

Magyar Nemzeti Bank

Pénzmúzeumért és Látogatóközpontért felelős osztály

Eiffel Palace Irodaház

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

+3614282600

penzmuzeum@mnb.hu