Ön ezen az oldalon van:PÉNZMÚZEUM – MNB OKTATÁSI KLUB: THINK & EXPLAIN

VIDEÓ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZAT: „PÉNZMÚZEUM – MNB OKTATÁSI KLUB: THINK & EXPLAIN!”

Oktklub_leader.jpg

ÚGY ÉRZED, HOGY BÁRMIT KÖNNYEN EL TUDSZ MAGYARÁZNI MÁSOKNAK? SZERETSZ ÍRNI VAGY ÉPPEN VIDEÓT KÉSZÍTENI? SZERETNÉD PRÓBÁRA TENNI AZ OKTATÓI KÉPESSÉGEIDET ÉS A KREATIVITÁSODAT? AKKOR JELENTKEZZ A PÉNZMÚZEUM ÉS AZ MNB OKTATÁSI KLUB KÖZÖS VIDEÓ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZATÁRA!  A TAPASZTALAT ÉS AZ ÉLMÉNY MELLÉ NYERD MEG AZ ÉRTÉKES DÍJAK EGYIKÉT!

A pályázatunkra várjuk minden olyan felsőoktatási hallgató jelentkezését, akinek fontos a transzparens és közérthető kommunikáció, a társadalom gazdasági ismereteinek fejlesztése, és az, hogy kreatív ötleteikkel hozzájárulnának a Pénzmúzeum és az MNB Oktatási Klub gazdasági ismeretterjesztési tevékenységéhez. A pályázókat arra ösztönöznénk, hogy a pályázat keretében megadott fogalmakat alaposan tanulmányozva egy olyan írott vagy audiovizuális tartalmat készítsenek, amely alkalmas lehet arra, hogy a választott fogalmat egy középiskolás (14-18 éves), általános pénzügyi ismeretekkel rendelkező diák számára könnyen közérthetővé tegyen.

Modern világunk elengedhetetlen kelléke az egyértelmű, transzparens és érthető kommunikáció. Pályázatunkkal olyan fiatalokat szeretnénk megszólítani, akik szakmai ismereteik birtokában, magabiztos kommunikációs képességgel és kreativitással ötvözve képesek a bonyolult fogalmak közérthető és átfogó magyarázatára.

Az ismeretterjesztés, a tudományok mindenki számára érthető és befogadható megfogalmazása az intellektuális szakmai közösség kiemelt feladata és célja kell legyen, ezzel is hozzájárulva a társadalom fejlődéséhez és gazdagodásához. Pályázatunkkal a diákokat arra ösztönöznénk, hogy ezt a gondolatmenetet elsajátítva járuljanak hozzá mind saját, mind a közösség fejlődéséhez.

Mutasd meg nekünk, Te hogyan magyaráznád el közérthetően a közgazdasági szakszavakat!

Készíts videót vagy esszét, és küldd el nekünk a megadott e-mail címre!

Pályázati feltételek: olyan felsőoktatási hallgatók jelentkezését várjuk, akik számára fontos a transzparens, közérthető kommunikáció, szívesen elmélyülnének egy-egy közgazdasági fogalom megismerésében, majd kreativitásukat és fejlett kommunikációs képességüket felhasználva egy videó, vagy esszé formájában közérthető magyarázatot adnának a fogalomra, ezzel is hozzájárulva a gazdasági ismeretterjesztés fejlődéséhez.

A legkiemelkedőbb, legötletesebb, szakmai szempontoknak megfelelő alkotást kategóriánként (videó és esszé kategória) egy-egy iPhone SE készülékkel díjazzuk.

Beküldési határidő: 2021. június 30., szerda éjfél.

Pályázat kiírója: Magyar Nemzeti Bank – Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály és a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület

Eredményhirdetés: 2021. július 14., szerda

Jelentkezés előtt kérjük, olvasd el a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztálya által szervezett nyereményjátékok szabályzatát, amelyet itt tudsz letölteni.

A beküldéshez szükséges információkért kattints az alábbi linkre!

Játékszabályzat

Nyilatkozat (18 év feletti pályázók részére) a felhasználási jog átruházásáról és az adatkezelési hozzájárulásról

Pénzmúzeum

Magyar Nemzeti Bank

Pénzmúzeumért és Látogatóközpontért felelős osztály

Eiffel Palace Irodaház

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

+3614282600

penzmuzeum@mnb.hu