Ön ezen az oldalon van:Kreatív pályázat: „Tervezd meg a saját bankjegyed!”

Kreatív pályázat: „Tervezd meg a saját bankjegyed!”

bankjegytervezo_harmasvegoldal.png

Hogyan nézne ki az a bankjegy, amit Te tervezel? Egyes országok bankjegyein és érméin növények, állatok, míg máshol épületek vagy ábrák jelennek meg. A magyar bankjegyeken és érméken történelmi példaképeink, nemzeti jelképeink szerepelnek az értéket jelző összeg mellett, és persze rengeteg fontos biztonsági elem is.

Döntsd el, hogy Te mivel díszítenéd és miként őriznéd meg biztonságát! Merülj el a bankjegyek csodálatos világában, és tervezd meg saját forint címletedet! Kreativitásoddal és alkotásoddal, most iPhone SE telefont nyerhetsz!

Olyan betöltött 16-25 év közötti pályázók jelentkezését várjuk, akik bármilyen szabadkézi vagy digitális technikával szívesen alkotnának és megterveznék egy szabadon választott forintbankjegy címlet mind a két oldalát. A különleges alkotások mellett egy minimum 10 mondatos bemutatást is várunk az elkészült mű koncepciójáról.

A bankjegytervek megalkotásához a jegybank szakemberei kötelezően feltüntetendő elemeket is meghatároztak (ezeket részletesen a játékszabályzat tartalmazza):

Pályázati tervek mérete: 200x100 mm/címlet oldal (az itt megadott mérettől nem lehet eltérni!) A választott címlet oldalait külön-külön papíron kell megjeleníteni (tehát összesen 2 db papíron várjuk a pályázati anyagot)!
Tervezhető címletek: 500, 1000, 2000, 5000, 10000, 20000 (választott címlet)
Kötelező elemek: a „Forint” és „A bankjegyhamisítást a törvény bünteti” feliratok feltüntetése, valamint a címlet megjelenítése számmal és betűvel, továbbá a PÉNZMÚZEUM felirat.
A forintbankjegyen már megjelenített bankjegykép nem használható fel.
Ha a tervezés során egy létező alkotás (például egy fénykép vagy festmény) kerül átdolgozásra és a bankjegyen felhasználásra, akkor a pályázó szavatol azért, hogy a felhasználás jogszerűen történt.
További ötletekért figyelmetekbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank „Bankjegy és Érme” weboldalát: https://www.mnb.hu/bankjegy-es-erme/bankjegyeink/forgalomban-levo-bankjegyek

A legkiemelkedőbb, legötletesebb és a legkreatívabb alkotást egy iPhone SE készülékkel díjazzuk.
Pályázati feltételek: a pályázatra betöltött 16 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk. Egy pályázó egy pályaművet küldhet be.
Küldd el az általad készített művet (és 18 év alattiak esetében a szülők által aláírt adatlapot) a Penzmuzeum_jatekok@mnb.hu email címre! Az e-mail tárgyaként a „Tervezd meg a saját bankjegyed_pályázó neve” szöveg szerepeljen.
Beküldési határidő: 2020. december 14.

Pályázat kiírója: Magyar Nemzeti Bank – Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály

Jelentkezés előtt kérjük olvasd el a Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma által szervezett nyereményjátékok szabályzatát, amelyet itt tudsz letölteni.

A beküldéshez szükséges információkért kattints az alábbi linkre!
Játékszabályzat
Nyilatkozat 18 év feletti pályázók részére
Nyilatkozat 14-18 év közötti pályázók részére

Pénzmúzeum

Magyar Nemzeti Bank

Pénzmúzeumért és Látogatóközpontért felelős osztály

Eiffel Palace Irodaház

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

+3614282600

penzmuzeum@mnb.hu