Ön ezen az oldalon van:Közgazdasági Olimpia 2021

Közgazdasági Olimpia 2021

Közgazdasági Olimpia 2021_leader.png

A Közgazdasági Olimpia egy középiskolásoknak szóló, több fordulóból álló közgazdasági-pénzügyi verseny. Elsőként 2016-ban, Csehországban szervezték meg 4.000 diák részvételével. A Közgazdasági Olimpia célja, hogy hatékonyan támogassa a középiskolások körében a közgazdasági-pénzügyi ismeretterjesztést. A verseny további célkitűzése, hogy megtalálja a jövő tehetséges közgazdászait, és támogassa a szakmai fejlődésüket.

A V4-es Közgazdasági Olimpia nemzeti döntőjének helyezettjei: első helyezett Nacsa Flóra, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja; második helyezett: Házi Bálint, a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum diákja; a harmadik helyezett pedig: Szűcsi Levente, az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium diákja lett. Rajtuk kívül a nemzetközi döntőbe jutott még Fehér-Kaplár Zsombor, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum tanulója, továbbá Tolnai Nándor László, a budapesti BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola tanulója.

A több fordulós megmérettetésre 37 település 62 iskolájának csaknem 300 tanulója jelentkezett. A verseny nemzeti döntőjében – amelyet a járványhelyzet miatt online módon rendezett meg a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) – az írásbeli fordulók 9 legjobbja mérte össze tudását. Az első öt helyezett képviselheti majd hazánkat a verseny nemzetközi döntőjében.

Sok sikert kívánunk a nemzetközi döntőben!

Az online döntő itt tekinthető meg:

Pénzmúzeum

Magyar Nemzeti Bank

Pénzmúzeumért és Látogatóközpontért felelős osztály

Eiffel Palace Irodaház

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

+3614282600

penzmuzeum@mnb.hu