Ön ezen az oldalon van:Eredményhirdetés - "Fotópályázat: Készíts fotót a stabilitásról!"

Eredményhirdetés - "Fotópályázat: Készíts fotót a stabilitásról!"

eredmenyhirdetes-20200918-w.png

Az MNB elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. A gazdaságpolitika egészének legfontosabb célja a hosszú távon fenntartható, stabil gazdasági növekedés biztosítása.

Ennek kapcsán arra kértünk Benneteket, hogy mutassátok meg egy kreatív fotóval, mit jelent számotokra a stabilitás.

Nagyon sok nagyszerű és látványos megoldás érkezett a felhívásra, a legjobbakat MNB nyereménycsomaggal jutalmazzuk.

Díjazottak:

6 év feletti kategória: Nyerges Roland: „A fényképemen a dédszüleim vannak, akik már a 60. házassági évfordulón is túl vannak. A kép bemutatja két értelemben is, hogy a megfelelő emberrel mellettünk lehet csak igazán stabil az élet.”

Nyerges Roland.png

Profi fotós kategória: Veres Patrik képe, ahol két akrobata lány egyensúlyoz a Városligetnél található, Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda előtt.

Veres Patrik-stabilitás.jpg

Különdíjasunk (kreativitás és MNB-hez kapcsolódás miatt): Iberhalt József: „A kép készítése előtt sokat gondolkodtam, hogyan ötvözzem a

pénzügyi rendszer stabilitását, ami egyensúlyt mutat és kötődik képileg a magyar forinthoz is (hiszen a pályázat kiírója a Magyar Nemzeti Bank). Miután megszületett az ötletem, elővettem egy fekete kartonlapot, néhány aprót és elkezdtem megformálni az egész világon ismertté vált harmonikus egyensúly jelképét, a Jin-Jang szimbólumot. Azért választottam sötét hátteret mert így jobban kitűnnek a fényes érmék. Minden éremnek a mintás oldalát helyeztem felülre. A 20 Ft-os érmék körülölelik a 10 Ft-osokat illetve az egyetlen, de nagyon feltűnő 200 Ft -os érmét, melyen a Lánchíd látható, mely fő összekötőjének tekinthető a fővá-rosnak Budapestnek, ami szintén az egyensúlyra utal Buda és Pest között. A magyaroknak szimbólumai szintén vissza-köszönnek: a 20 Ft-os érmén a magyar nőszirom, a 10 Ft -oson a magyar címerünk. Az elkészült képen az érmék színeit szintén harmonikusan rendeztem el, mely az egyensúlyt mutatja.”

iberhalt-jozsef.JPG

Mindenkinek köszönjük a részvételt, és gratulálunk a nyerteseknek!
A nyertesekkel email formájában hamarosan felvesszük a kapcsolatot.

Pénzmúzeum

Magyar Nemzeti Bank

Pénzmúzeumért és Látogatóközpontért felelős osztály

Eiffel Palace Irodaház

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

+3614282600

penzmuzeum@mnb.hu