Ön ezen az oldalon van:Videópályázat: „A változás benned kezdődik!”

Videópályázat: „A változás benned kezdődik!”

A változás benned van_lead.png

Mutasd meg nekünk, Te és családod mit tesztek a környezetetekért és inspirálj másokat is cselekvésre!

Egyre több híresség és központi személyiség szólal fel a környezetvédelem  és a fenntarthatóság mellett. Leonardo DiCaprio környezetvédelemi törekvései, Emma Watson fenntartható divatért folytatott munkássága, Billie Eilish zöld életmódja mind a felelős környezetkultúra kialakításáért tett hatalmas lépések.
Ha környezetvédelemről van szó, nem kell külföldre mennünk, hogy követendő példákat találjunk. Áder János köztársasági elnök, mint alapító Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványa és rendszeres podcastjei, Novák Péter, Ónodi Eszter és Péterfy Bori mind hétköznapi hősök, hiszen kiemelt szereplői a környezetvédelemért folytatott mindennapi csatának.
A Magyar Nemzeti Bank és a Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály számára is kiemelten fontosak a környezeti értékek és a zöld pénzügyek. A Magyar Nemzeti Bank az elmúlt évek során egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható munkahelyi környezeti kultúra kialakítására és a társadalom szemléletformálására. Zöld Programjának célja a környezeti anomáliák által jelentett ökológiai, gazdasági és pénzügyi kockázatok mérséklése, valamint Magyarország fejlesztése, versenyképességének erősítése.
Környezetünk védelme nagyban az egyén, illetve az egyénekből álló társadalom gondolkodásmódján múlik. A gondolkodásunk, környezettudatosságunk kialakulásában fontos szerepet játszik közvetlen környezetünk, családunk, barátaink és ismerőseink hozzáállása, szokásai.
Mutasd meg nekünk, Te és családod mit tesztek a környezetetekért és inspirálj másokat is cselekvésre!

Ismertesd saját környezettudatossági startégiádat és terjeszd a pozitív viselkedésmintát, ezzel is elősegítve társaid környezettudatos fogyasztói magatartásának fejlődését!
A pályázónak lehetősége van bemutatni egy videó és kísérő szöveg formájában mindennapi környezetvédelmi startégiáját (táplálkozás, háztartás, iskola, közlekedés, szabadidő), valamint a fenntartható és tudatos életmód általa használt eszközeinek széleskörű csoportját, kiemelve, hogy mindezek követését és betartását miért tartja fontosnak.
Készíts videót, és küldd el nekünk egy rövid esszé kíséretében!
Videódat (minimum 1, maximum 5 percben), esszédet (minimum 2, maximum 3 oldal terjedelemben, A/4 méretben küldd el a Penzmuzeum_jatekok@mnb.hu e-mail címre és nyerj egy okostelefont!

Pályázati feltételek: olyan 16-25. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését várjuk, akiknek fontos a környezetért folytatott küzdelem a mindennapjaik során, és szívesen meg is mutatnák társaiknak miként tesznek ezügyben. Egy pályázó egy pályaművet küldhet be.

A legkiemelkedőbb, legötletesebb alkotást egy iPhone SE készülékkel díjazzuk.
A szakmai zsűri a fődíj mellett különdíjként MNB nyereménycsomagot/csomagokat is kioszthat, melynek tartalma: névre szóló Aranykönyv, Arany csokoládé.

Beküldési határidő: 2021. 03.01. éjfél
Pályázat kiírója: Magyar Nemzeti Bank – Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály

Jelentkezés előtt kérjük olvasd el a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály által szervezett pályázat játékszabályzatát, amelyet itt tudsz letölteni.

A beküldéshez szükséges információkért kattints az alábbi linkre!
Játékszabályzat
Nyilatkozat (18 év feletti pályázók részére) a felhasználási jog átruházásáról és az adatkezelési hozzájárulásról
Nyilatkozat (16-18 év közötti pályázók részére) a felhasználási jog átruházásáról és az adatkezelési hozzájárulásról

Pénzmúzeum

Magyar Nemzeti Bank

Pénzmúzeumért és Látogatóközpontért felelős osztály

Eiffel Palace Irodaház

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

+3614282600

penzmuzeum@mnb.hu