/
/
/
Szeptemberi programkavalkád a Pénzmúzeumban

Szeptemberi programkavalkád a Pénzmúzeumban

2024. szeptember 05.
borondmuzeum-cover

Elmúlt egy újabb nyár, a Pénzmúzeum legkedveltebb programjait azonban ősszel sem kell nélkülöznie a közönségnek!

Szeptembertől újra várja a diákcsoportokat a Pénzmúzeum, ahol igény szerint vezetett túrákon vehetnek részt a csoportok, sőt, akár kihelyezett tanórát is tarthatnak a helyszínen. A múzeum, hogy minél többek számára váljon hozzáférhetővé, szeptembertől ismét reggel 8-tól várja vendégeit.

Bőröndmúzeum

Mindazoknak, akiknek gondot jelent eljutni a helyszínre, a Pénzmúzeum házhoz is viszi a pénzügyi edukációt. A 2023-ban indult ingyenes ’Bőröndmúzeum – Utazás a pénz körül’ program célja, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen a pénzügyi tudatosságra nevelés. Az elmúlt egy évben megtartott csaknem 850 foglalkozáson már több, mint 25000 diák vehetett részt és tanulhatott bele a pénzügyekbe.

borondmuzeum-mintaora-23-10-25-28-web.png


Robotika oktatás

Jó hír, hogy folytatódnak robotikafoglalkozásaink. A robotika oktatás során az eszköz irányítása a feladat. A foglalkozáson meghatározzuk a robot mozgásának célját, irányát, amihez egy megoldási algoritmust készítünk. A foglalkozáson golyó formájú Sphero Bolt robotokat irányítunk blokk programozás segítségével. A Sphero BOLT elősegíti a robotika, a kódolás és a STEM-elvek szeretetét – mindezt játék alapú tanulás révén teszi. Jelentkezni 12-13 éves kortól, alkalmanként összesen 12 fő számára lehet.


robotikafoglalkozas-03-20-23.jpg


Terasz Café

Tekintettel a kellemes időre, ősszel a magasban folytatódnak a programok. Szeptember 5-én 18:00-tól a Pénzmúzeum Panoráma Teraszon ismét jelentkezik a Terasz Café! Az új műsorformátum fókuszában a pénzügyi edukáció áll, de a beszélgetős műsorba időről-időre közéleti személyiségek is ellátogatnak, akikkel a pénzről, pénzkezelési gyakorlatukról, befektetésekről beszélünk.


terasz_cafe


Aranylázas idők

A Kávéházi beszélgetések programsorozat szeptember 18-án este 6-tól az Aranylázról szól. Ehhez visszamegyünk az időben 1848. január 24-ig, ez a dátum ugyanis megváltoztatta az Egyesült Államok történetét és az amerikai társadalom mentalitását. Pedig mindössze csak annyi történt, hogy James Wilson Marshall egy Coloma nevű telepen csillogó aranyat talált a folyóban.


kávéházi_szeptember


Mozi a város felett

Kevesen mondhatják el magukról, hogy történelmi helyszínen moziznak. A közel 100 éves Postapalota tetején lévő Pénzmúzeum Panoráma Terasz vendégei azonban mégis, nyár óta ugyanis filmvetítések helyszíne is a terasz. A patinás tetőterasz műsorán az ősz folyamán Az Aranyvonat legendája című film tekinthető meg. A bátor cselekedetről a Pénzmúzeum „A pénz útja” című kiállítása is megemlékezik, érdemes a filmvetítés előtt vagy után további részletekért bebarangolni a tárlatot.


aranyvonat-idopont-nelkul.png

További híreink

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz szeptember 18-án 17 óra és 20 óra között zárva tart

Szeptember 19-én, csütörtökön már a megszokott nyitvatartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. szeptember 16.
A Pénzmúzeum is készül a Kutatók Éjszakájára!

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.

2024. szeptember 13.
Szeptember 5-én nagy sikerrel zajlott a Terasz Café műsora Pénzmúzeum Panoráma Teraszon

A Terasz Café legközelebb október 3-án jelentkezik!

2024. szeptember 06.
Matekóra a Pénzmúzeumban

Véget ért a nyár, elkezdődött az iskola, a diákok az önfeledt játék helyett már az iskolapadban ülve tanulnak.

2024. szeptember 06.