/
/
/
Matekóra a Pénzmúzeumban

Matekóra a Pénzmúzeumban

2024. szeptember 06.
borondmuzeum-mintaora

Véget ért a nyár, elkezdődött az iskola, a diákok az önfeledt játék helyett már az iskolapadban ülve tanulnak. Nem minden esetben kell azonban a játékot elfelejteni! A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban játszva tanulhatnak a diákok, akár kihelyezett tanóra keretében is.

Szeptembertől újra várja a diákcsoportokat a Pénzmúzeum, ahol igény szerint vezetett túrákon vehetnek részt a csoportok, sőt, akár kihelyezett tanórát is tarthatnak a helyszínen, legyen az matematika, vagy akár állampolgári ismeretek tantárgy gazdasági-pénzügyi ismeretköre. A múzeum elsődleges célja a pénzügyi tudatosságra nevelés, azaz a fiatalok pénzügyi edukációja annak érdekében, hogy minél hamarabb megtanulják kezelni saját pénzüket.

A múzeum öt csomóponton mutatja be a pénz útját, mellette játékos, interaktív feladatokkal tanítja a gazdasági és pénzügyeket a fiataloknak. Megismerkedhetnek a pénz történetével, a régi és a mai pénzek jellemzőivel, de egészen a fizetőeszközök fedezetét és alapját nyújtó aranybányáktól a mai kor legkomolyabb ügyleteiig, mint pl. a jegybankok, a világbankok, a monetáris politika, vagy a tőzsde. A Pénzmúzeum látogatása ingyenes, de időpont foglaláshoz kötött.

pem-hero-idopontfoglalas.jpg


Sőt a Pénzmúzeum – ahol igény van rá – akár házhoz is viszi a pénzügyi edukációt. A 2023-ban indult ingyenes ’Bőröndmúzeum – Utazás a pénz körül’ című program azoknak segít, akik idő, vagy pénz hiányában nem tudják megoldani, hogy Budapestre látogassanak. A program célja az, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen a pénzügyi tudatosságra nevelés, és hogy a fiatalok játékos, interaktív módon tanulhassanak bele a gazdasági és pénzügyekbe az ország bármely pontján. Az elmúlt egy évben megtartott csaknem 850 foglalkozáson már több, mint 25000 diák vehetett részt és tanulhattak bele a pénzügyekbe.

borondmuzeum-cover


Természetesen a Pénzmúzeum nemcsak az iskolai csoportokat várja, hanem bárkit, aki interaktív, játékos módon szeretne sokat megtudni a pénz útjáról. A látogatás magánszemélyeknek, családoknak is ingyenes, de érdemes időpontot foglalni. Amennyiben esetleg várni kell a túrára, a Pénzmúzeum fogadóterében a megújult kávézóban is lehet pihenni, ami új kínálattal, különleges kávékkal, süteményekkel és frissítőkkel várja vendégeit. A Pénzmúzeum Panoráma Terasza pedig több szempontból is különleges. A hihetetlen, Budapestre néző panoráma mellett, megújult kínálattal és érdekes programokkal várják azokat, akik még több érdekes történetet hallanának a pénzügyi tudatosságról, akár szakemberek, akár sztárok előadásában is.  

Pénzmúzeum Panoráma Terasz - felfedezés

.

További híreink

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz szeptember 18-án 17 óra és 20 óra között zárva tart

Szeptember 19-én, csütörtökön már a megszokott nyitvatartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. szeptember 16.
A Pénzmúzeum is készül a Kutatók Éjszakájára!

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.

2024. szeptember 13.
Szeptember 5-én nagy sikerrel zajlott a Terasz Café műsora Pénzmúzeum Panoráma Teraszon

A Terasz Café legközelebb október 3-án jelentkezik!

2024. szeptember 06.
Szeptemberi programkavalkád a Pénzmúzeumban

Elmúlt egy újabb nyár, a Pénzmúzeum legkedveltebb programjait azonban ősszel sem kell nélkülöznie a közönségnek!

2024. szeptember 05.