/
/
/
Esernyős Ember az MNB Széll Kálmán téri épületén

Esernyős Ember az MNB Széll Kálmán téri épületén

2024. július 30.
esernyos_ember

A szemfüles járókelők szeme elé izgalmas látvány tárult a hétfő reggel ébredező város fényeiben. Az MNB Felügyeleti Központjának és Pénzmúzeumának otthont adó Buda Palota legmagasabb pontján egy ismeretlen ismerős, az Esernyős Ember sziluettje rajzolódott ki július 22-én, hétfő reggel.
Mint ismeretes 100 éves a Magyar Nemzeti Bank, a centenáriumot ünneplő eseménysorozat pedig a művészeket is megihlette – köztük az Esernyős Ember néven ismertté vált magyar kaszkadőrt, aki fotósával, Péter Kállóval dinamikus párost alkotva hozták létre a projektet.
Az Esernyős Ember legutóbb a Puskás Aréna tetején jelent meg, de feltűnt már a soproni Tűztornyon, a Szabadság hídon, a deák téri óriáskeréken, a balatonboglári Gömbkilátón, a Szent-Gellért szobor tetején, vagy éppen a Kelenföldi Erőmű legmagasabb pontján is.

Az eseményről készült felvétel elérhető itt.

További híreink

Házhoz szállított pénzügyi edukáció

Újra várja az oktatási intézmények jelentkezését a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, „Bőröndmúzeum – Utazás a pénz körül” elnevezésű programja.

2024. szeptember 17.
A Pénzmúzeum Panoráma Terasz szeptember 18-án 16 óra és 20 óra között zárva tart

Szeptember 19-én, csütörtökön már a megszokott nyitvatartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. szeptember 17.
A Pénzmúzeum is készül a Kutatók Éjszakájára!

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.

2024. szeptember 13.
Szeptember 5-én nagy sikerrel zajlott a Terasz Café műsora Pénzmúzeum Panoráma Teraszon

A Terasz Café legközelebb október 3-án jelentkezik!

2024. szeptember 06.